Блог

Филтри

7 подаръка за Коледа, които децата могат да изработят сами

7 подаръка за Коледа, които децата могат да изработят сами

Коледа е един от най-специалните празници от годината. Това е ден изпълнен с любов, уют, споделеност, топлина и редица други приятни и позитивни емоции. През коледните празници, ние прекарваме време с любимите хора и радваме близките си с коледни подаръци.

Това е особено вълшебно време и за децата. Освен, че родителите поднасят своите подаръци за деца, така и мъничетата приготвят собствени подаръци за Коледа. Независимо дали това ще е подарък за мама, татко, баба или братче и сестриче, вълнението е голямо.

Както може би се досещате, можете да очаквате изключително оригинални подаръци от децата за Коледа. Това е именно защото те все още не разполагат със собствени средства, с които да пазарят. Това означава едно единствено нещо - оригинални подаръци за Коледа, които те сами са сътворили.

В тази статия, ще ви споделим няколко идеи за коледни подаръци, които децата могат да направят сами.

Коледни диамантени гоблени

Диамантени гоблени като детски подарък

Вероятно повечето от вас са чували за диамантен гоблен. Това е един изключителен арт подарък, който можете да направите на себе си или на любим човек. Гобленът с мъниста не изисква никакви умения по рисуване или пък други сложни качества. Необходимо е единствено да следвате инструкциите и да поставят цветните мъниста на правилното място на платното, за да сътворите приказната картина, която сте избрали.

Въпреки, че този тип занимание и хоби е типично за възрастни, съществуват и разнообразие от детски диамантени гоблени, които да бъдат изработени от децата. Освен, че коледните диамантени гоблени са чудесен начин детето да сътвори свой собствен подарък за Коледа, те развиват множество качества и умения в мъничетата в ранна възраст. Като плюс, те са и атрактивни, забавни и завладяващи.

Освен диамантени гоблени, децата могат да сътворят и свои собствени диамантени картички или диамантени лампи. Процесът по създаване на този подарък е приятен и незабравим, а следата, която той ще остави в избрания от детето човек, е незаличима.

Коледни украшения

Коледни украшения, изработени от децаКогато настъпи време за Коледа, не съществува такова нещо като прекалено много украшения. Децата обожават да творят с ръцете си и да комбинират различни цветове, материали и форми, за да създадат украса за коледното дърво, за стените или пък за входната врата. Дейността е подходяща за деца на всякаква възраст и е успешен начин да спечелите тяхното внимание за часове напред.

Стимулирайте тяхната креативност като купите материали като хартиени топки, лепенки, маркери и различни елементи, които могат да бъдат използвани за изработката на коледни украшения.

Семеен коледен портрет

Друго любимо хоби на децата е да рисуват. Дори да не притежават технични качества през по-ранните си етапи на развитие, те обичат да изразяват себе си чрез рисунки, да експериментират със смесване на различни цветове и да отразяват заобикалящия ги свят на хартия.

Предложете им да създадете заедно семеен коледен портрет на цялото семейство и им позволете да разгърнат въображението си. Те вероятно сами ще се сетят да декорират рисунката с коледни декори, коледни цветове и допълнителни попълнения.

Коледни лакомства в буркан

Коледни лакомства в бурканПразничният сезон не би бил същия без типичните коледни сладки изкушения като коледни бисквитки, канелени пръчици и други лакомства. Децата оценяват сладките неща по един съвсем различен начин и с нетърпение биха подарили буркан със сладки изкушения на своите родители, учители или пък приятели.

Чудесна идея за коледен подарък сътворен от децата е да създадат коледни буркани, внимателно декорирани от тях самите, и да ги напълнят с любимите им сладки и лакомства. Ако решите да се включите към процеса като родители, можете да направите творението още по-приключенско и интересно, като приготвите сладките заедно в домашни условия.

Ръчно направени бижута

Ако се замислим, вероятно ще осъзнаем, че бижуто може да е почти всичко. А повярвайте ни, едно дете вижда възможност за създаване на бижу от почти всичко наоколо. Например, от копчета, капачки, шишарки, картони и други. Използвайки въображението си, те могат да създадат перфектния коледен подарък под формата на красив пръстен, обеци или пък колие за мама.

Снабдете децата с мини перфоратор, шенил, украшения от филц и хартиени цветя, ножици, копчета, прежда и други елементи, за които се сещате. Добре е да надзиравате творческия процес, особено ако мъничетата са на ранна възраст, в която все още не могат уверено да боравят с материали като ножици. Независимо от това какъв ще е крайният резултат, едно е сигурно - ще имате налице един истински уникален, креативен и неповторим коледен подарък направен ръчно от вашето дете.

Мини глинени купички

Друг чудесен коледен подарък, който мъничетата могат да изработят, са мини глинени купички. Тази творба може да се превърне с купа за бижута, за плодове, за бележки или за каквото те пожелаят. Използвайте печати с букви или форми за да оставите трайни следи върху глината. Това ще направи подаръка персонализиран и уникален. За целта, ще са нужни материали като:Мини глинени купички

  • Суха глина
  • Восъчна хартия
  • Малка точилка
  • Вода
  • Олио
  • Подложка с мастило
  • Гумени печати
  • Памучен тампон

Децата могат да омесят парче глина за няколко секунди, да го сплескат и поставят върху восъчната хартия и да го разточат. Повърхността може да се изглади като поръсите малко вода отгоре и оставите да престои няколко минути. Добре е да се нанесе тънък слой олио върху повърхността, която ще щамповате. Потопете печата в мастило и го натиснете върху глината. Всичко излишно, като отпечатъци, може да бъде премахнато с памучен тампон.

Краищата се оформят по желание и глината се оставя да изсъхне за няколко дена. Това е изключително забавен процес, който децата могат да споделят с родителите, за да сътворят перфектния коледен подарък.

Детски арт кърпички

Като един вечен елегантен аксесоар, носната кърпичка се превръща в носимо произведение на изкуството с персонализирана рисунка, сътворена именно от децата. С пастели за плат, те могат да рисуват директно върху памучна или ленена носна кърпичка. Поставете парче плат върху чертежа и внимателно изгладете според инструкциите на опаковката с пастели.

Добре е мъничетата да се упражнят предварително на нормален лист с обикновени моливи или пастели, за да бъдат сигурни в това, което искат да оставят на плата.

Споделена креативност

Докато децата са у дома за коледните празници, включете цялото семейство в коледния дух с празнични занаяти. Помогнете на малките да изберат няколко от тези лесни коледни подаръци, които децата могат да направят, и да се захващат за работа. Картините с диаманти или диамантените гоблени за деца имат уникален дизайн, изработен от малки фасетирани мъниста, за да създадат прекрасна мозаечна картина. Вашето дете ще се научи как да усъвършенства някои от своите фини двигателни умения и да придобие чувство за постижение, завършвайки един от тези проекти.

Весели Празници от DiamantArt

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Съвети

Съвети от Света на Диамантените Гоблени - DiamantArt Блог

7 подаръка за Коледа, които децата могат да изработят сами

7 подаръка за Коледа, които децата могат да изработят сами | DiamantArt Блог

Стимулирайте креативостта на децата тази Коледа като ги оставите те сами да изработят подаръците за вас. Забавленията са гарантирани! Ето как. Стимулирайте креативостта на децата тази Коледа като ги оставите те сами да изработят подаръците за вас. Забавленията са гарантирани! Ето как. 2021-11-17T17:00:02+02:00 7 подаръка за Коледа, които децата могат да изработят сами

<p>Коледа е един от най-специалните празници от годината. Това е ден изпълнен с любов, уют, споделеност, топлина и редица други приятни и позитивни емоции. През коледните празници, ние прекарваме време с любимите хора и радваме близките си с коледни подаръци.</p> <p>Това е особено вълшебно време и за децата. Освен, че родителите поднасят своите подаръци за деца, така и мъничетата приготвят собствени подаръци за Коледа. Независимо дали това ще е подарък за мама, татко, баба или братче и сестриче, вълнението е голямо.</p> <p>Както може би се досещате, можете да очаквате изключително оригинални подаръци от децата за Коледа. Това е именно защото те все още не разполагат със собствени средства, с които да пазарят. Това означава едно единствено нещо - оригинални подаръци за Коледа, които те сами са сътворили.</p> <p>В тази статия, ще ви споделим няколко идеи за коледни подаръци, които децата могат да направят сами.</p> <h2>Коледни диамантени гоблени</h2> <p><img alt="Диамантени гоблени като детски подарък" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/detski-diamanten-goblen-za-podarak.jpg" class="aligncenter" /></p> <p>Вероятно повечето от вас са чували за диамантен гоблен. Това е един изключителен арт подарък, който можете да направите на себе си или на любим човек. Гобленът с мъниста не изисква никакви умения по рисуване или пък други сложни качества. Необходимо е единствено да следвате инструкциите и да поставят цветните мъниста на правилното място на платното, за да сътворите приказната картина, която сте избрали.</p> <p>Въпреки, че този тип занимание и хоби е типично за възрастни, съществуват и разнообразие от <a href="https://diamantart.bg/category/diamanteni-gobleni-za-deca" title="Диамантени гоблени за деца">детски диамантени гоблени</a>, които да бъдат изработени от децата. Освен, че коледните диамантени гоблени са чудесен начин детето да сътвори свой собствен подарък за Коледа, те развиват множество качества и умения в мъничетата в ранна възраст. Като плюс, те са и атрактивни, забавни и завладяващи.</p> <p>Освен диамантени гоблени, децата могат да сътворят и свои собствени диамантени картички или <a href="https://diamantart.bg/category/lampi-blestyashti-manista" title="Диамантени лампи">диамантени лампи</a>. Процесът по създаване на този подарък е приятен и незабравим, а следата, която той ще остави в избрания от детето човек, е незаличима.</p> <h2>Коледни украшения</h2> <p><img alt="Коледни украшения, изработени от деца" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/koledni-ukrasheniq-detska-izrabotka.jpg" class="alignright" />Когато настъпи време за Коледа, не съществува такова нещо като прекалено много украшения. Децата обожават да творят с ръцете си и да комбинират различни цветове, материали и форми, за да създадат украса за коледното дърво, за стените или пък за входната врата. Дейността е подходяща за деца на всякаква възраст и е успешен начин да спечелите тяхното внимание за часове напред.</p> <p>Стимулирайте тяхната креативност като купите материали като хартиени топки, лепенки, маркери и различни елементи, които могат да бъдат използвани за изработката на коледни украшения.</p> <h2>Семеен коледен портрет</h2> <p>Друго любимо хоби на децата е да рисуват. Дори да не притежават технични качества през по-ранните си етапи на развитие, те обичат да изразяват себе си чрез рисунки, да експериментират със смесване на различни цветове и да отразяват заобикалящия ги свят на хартия.</p> <p>Предложете им да създадете заедно семеен коледен портрет на цялото семейство и им позволете да разгърнат въображението си. Те вероятно сами ще се сетят да декорират рисунката с коледни декори, коледни цветове и допълнителни попълнения.</p> <h2>Коледни лакомства в буркан</h2> <p><img alt="Коледни лакомства в буркан" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/detski-burkani-koledni-sladki.jpg" class="alignleft" />Празничният сезон не би бил същия без типичните коледни сладки изкушения като коледни бисквитки, канелени пръчици и други лакомства. Децата оценяват сладките неща по един съвсем различен начин и с нетърпение биха подарили буркан със сладки изкушения на своите родители, учители или пък приятели.</p> <p>Чудесна идея за коледен подарък сътворен от децата е да създадат коледни буркани, внимателно декорирани от тях самите, и да ги напълнят с любимите им сладки и лакомства. Ако решите да се включите към процеса като родители, можете да направите творението още по-приключенско и интересно, като приготвите сладките заедно в домашни условия.</p> <h2>Ръчно направени бижута</h2> <p>Ако се замислим, вероятно ще осъзнаем, че бижуто може да е почти всичко. А повярвайте ни, едно дете вижда възможност за създаване на бижу от почти всичко наоколо. Например, от копчета, капачки, шишарки, картони и други. Използвайки въображението си, те могат да създадат перфектния коледен подарък под формата на красив пръстен, обеци или пък колие за мама.</p> <p>Снабдете децата с мини перфоратор, шенил, украшения от филц и хартиени цветя, ножици, копчета, прежда и други елементи, за които се сещате. Добре е да надзиравате творческия процес, особено ако мъничетата са на ранна възраст, в която все още не могат уверено да боравят с материали като ножици. Независимо от това какъв ще е крайният резултат, едно е сигурно - ще имате налице един истински уникален, креативен и неповторим коледен подарък направен ръчно от вашето дете.</p> <h2>Мини глинени купички</h2> <p>Друг чудесен коледен подарък, който мъничетата могат да изработят, са мини глинени купички. Тази творба може да се превърне с купа за бижута, за плодове, за бележки или за каквото те пожелаят. Използвайте печати с букви или форми за да оставите трайни следи върху глината. Това ще направи подаръка персонализиран и уникален. За целта, ще са нужни материали като:<img alt="Мини глинени купички" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/mini-glineni-kupi-detski.jpg" class="alignright" /></p> <ul> <li>Суха глина</li> <li>Восъчна хартия</li> <li>Малка точилка</li> <li>Вода</li> <li>Олио</li> <li>Подложка с мастило</li> <li>Гумени печати</li> <li>Памучен тампон</li> </ul> <p>Децата могат да омесят парче глина за няколко секунди, да го сплескат и поставят върху восъчната хартия и да го разточат. Повърхността може да се изглади като поръсите малко вода отгоре и оставите да престои няколко минути. Добре е да се нанесе тънък слой олио върху повърхността, която ще щамповате. Потопете печата в мастило и го натиснете върху глината. Всичко излишно, като отпечатъци, може да бъде премахнато с памучен тампон.</p> <p>Краищата се оформят по желание и глината се оставя да изсъхне за няколко дена. Това е изключително забавен процес, който децата могат да споделят с родителите, за да сътворят перфектния коледен подарък.</p> <h2>Детски арт кърпички</h2> <p>Като един вечен елегантен аксесоар, носната кърпичка се превръща в носимо произведение на изкуството с персонализирана рисунка, сътворена именно от децата. С пастели за плат, те могат да рисуват директно върху памучна или ленена носна кърпичка. Поставете парче плат върху чертежа и внимателно изгладете според инструкциите на опаковката с пастели.</p> <p>Добре е мъничетата да се упражнят предварително на нормален лист с обикновени моливи или пастели, за да бъдат сигурни в това, което искат да оставят на плата.</p> <h2>Споделена креативност</h2> <p>Докато децата са у дома за коледните празници, включете цялото семейство в коледния дух с празнични занаяти. Помогнете на малките да изберат няколко от тези лесни коледни подаръци, които децата могат да направят, и да се захващат за работа. Картините с диаманти или диамантените гоблени за деца имат уникален дизайн, изработен от малки фасетирани мъниста, за да създадат прекрасна мозаечна картина. Вашето дете ще се научи как да усъвършенства някои от своите фини двигателни умения и да придобие чувство за постижение, завършвайки един от тези проекти.</p> <p><img alt="Весели Празници от DiamantArt" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/prekrasni-praznitsi-otdiamantart.jpg" class="aligncenter" /></p>

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки