Блог

Филтри

Полезни трикове в диамантеното изкуство

Полезни трикове в диамантеното изкуство

Ако вече сте се потопили в диамантеното изкуство, то вероятно ще се съгласите, че това занимание е изключително приятно, релаксиращо и полезно в много направления. Ако сте прекарали известно време в създаването на диамантен гоблен, може би сте открили уникалното чувство от това да виждате как цветните мъниста залепват перфектно едно до друго, сътворявайки желаната картина. Истината е, че можете да превърнете това хоби в още по-приятно и вълнуващо начинание с няколко полезни съвети за диамантени гоблени

До някои от тънкостите в диамантеното изкуство можете да достигнете и сами, докато за други вероятно ще ви трябва помощ от приятел. Но защо да губите време, като можете да разчитате на нас? В тази статия ще споделим с вас трикове за изработка на диамантени гоблени, които ще подобрят диамантеното ви изкуство значително.

Съвети при редене на диамантен гоблен

Ето и някои от най-полезните трикове в диамантеното изкуство, които ще ви помогнат да отстраните редица проблеми и да се насладите на още по-лесно и приятно хоби.

Надпишете всяка диамантена торбичка

В повечето комплекти диамантени гоблени, ще получите някакъв вид кутийка или торбичка за съхранение на мънистата. Това ще ви помогне да се уверите, че всички диамантчета са съхранени и организирани. Но въпреки това, ако комплектът не разполага с подобен аксесоар, можете да съхраните диамантчетата в малки торбички със закопчаване. Също толкова добра алтернатива са и кутии за лекарства, които не са ви необходими и можете да отделите за мъниста. Използвайте маркер, за да обозначите всяка торбичка със съответния номер или символ. По този начин ще можете бързо и лесно да намирате диамантчетата всеки път, когато ви потрябват. Още една изключително добра алтернатива са органайзерите за мъниста, които са специално направени за безопасно съхранение на диамантчетата. 

Разбийте сплъстени диамантчета с помощта на 2 тарелки

Рано или късно, ще срещнете проблема със сплъстените или слепнали диамантчета. Това се получава тогава, когато не сте организирали добре мънистата или ги съхранявате на прекалено малко място. Няма нужда от специални операции за разделяне на диаманти, които са слепнали заедно! Просто използвайте два диамантени подноса или тарелки, които имате наоколо от стари комплекти. Поставете ги един върху друг и натиснете надолу. Ще чуете добре познатите звуци на изщракване, когато диамантите се разделят един от друг.

За всички упорити диаманти, които са устойчиви на стискане, можете да  раздвижите тарелките напред-назад, докато получите желаните резултати!

Използвайте подложка за навиване на пъзел или йога постелка

Често се случва така, че започваме нещо, което не успяваме да завършим. В много ситуации се налага да пренесем диамантения гоблен някъде, преди да е все още завършен. Например, можете да вземете с вас любимия ви гоблен с мъниста на дългоочакваната почивка, в приятел или приятелка, дори в офиса. И в това няма нищо лошо, създаването на диамантен гоблен може да заеме място навсякъде. Единственото, от което се нуждаете, е надежден метод за транспортиране. 

Можете да използвате подложка за навиване на пъзел или йога постелка за безопасното пренасяне на диамантен гоблен. Платното и мънистата ще бъдат плътно прилепнали по повърхността на сгънатата постелка или подложка и ще останат невредими. 

Увеличете дълготрайността на вашето готово платно, като го запечатате

След като приключите с вашата диамантена картина, вие най-вероятно ще искате да я запазите толкова красива, колкото в деня, в който сте я завършили. Можете да използвате различни запечатващи материали и лакове, за да фиксирате диамантите на място им и да запазите картината си непокътната за години напред.

Преди да направите избор за запечатващ агент, уверете се, че той е безопасен за мънистата или диамантчетата. Някои по-агресивни материали могат да навредят на повърхността или цветовете на мънистата.

Използвайте "метод на шахматна дъска" за големи площи с един и същи цвят

По -големите площи с един и същи цвят често се оказват досада за много хора, особено тези с богат опит в диамантеното изкуство. Разнообразете нещата, като използвате това, което наричаме „метод на шахматна дъска“.

Поставяйте диамантчетата през място докато постигнете ефекта на шахматна дъска. След това се върнете и запълнете празните места. Това помага също така за изравняване на редовете и по-прецизно нареждане на диамантения гоблен особено при гоблените с квадратни мъниста.

Премахнете набръчквания с ютия

Един често срещан метод за премахване на набръчкването по гоблена е чрез използването на ютия. Бъдете предпазливи и избягвайте да държите платното на топлина твърде дълго. Въпреки че това е често срещаният метод, той потенциално може да наруши лепилото, така че трябва да бъдете особено внимателни. Никога не използвайте ютия върху платното си, след като вече сте поставили диамантчетата. Ако платното е ново, можете да го поставете с лицето надолу върху равна повърхност и да поставите кърпа върху него. Включете ютията на ниска степен и внимателно изгладете платното с кърпата между тях.

А ако след като сте закупили диамантения гоблен искате да изгладите платното така, че да не се навива от само себе си на руло, използвайте следния трик: просто разлепете фолиото напълно от платното, опънете го добре и пак залепете фолиото. Ще видите как няма вече само да се подвива.

Допълнителни съвети:

Използвайте писалки с накрайник за поставяне на 3 и повече мъниста наведнъж

Ако вече сте достигнали увереност при реденето да диамантен гоблен, добра идея е да започнете да използвате и специалните писалки, които са с накрайници за редене на 3 и повече мъниста. Благодарение на тях бързо и ефикасно ще наредите големи площи от диамантения гоблен, които са в един цвят.

Щадете очите си

Реденето на диамантен гоблен е толкова приятно занимание, че често прекарваме часове приведени над любимата ни картина, докато се опитваме да създадем шедьовър. Но внимавайте - бъдете нежни към очите си. Винаги избирайте да работите на добре осветено място - под прозорец или пък използвайки малка лампа, която да осветява добре платното. Друг начин, който ние лично препоръчваме, е използването на специални LED дъски за диамантени гоблени, които да поставите под платното. Когато ги включите, всички символи се виждат изключително ясно, без това да дразни очите Ви. Ако спазите съветите ни, ще забележите как ще можете още по-дълго да се наслаждавате на хобито си, без да усещате умора.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да се справите с някои от популярните затруднения по време на създаването на диамантен гоблен. Ако все още не сте опитали този вид изкуство или пък сте приключили с предишен гоблен и сте готови за нов, разгледайте нашия разнообразен каталог от гоблени с диаманти. Подберете картина, която грабва вашето внимание и се насладете на процеса по създаване на блестяща и красива картина.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Съвети

Съвети от Света на Диамантените Гоблени - DiamantArt Блог

Полезни трикове в диамантеното изкуство

Полезни трикове в диамантеното изкуство | DiamantArt Блог

Съвети, които ще ви помогнат да се справите с някои от популярните затруднения по време на създаването на диамантен гоблен. Прочетете още сега! Съвети, които ще ви помогнат да се справите с някои от популярните затруднения по време на създаването на диамантен гоблен. Прочетете още сега! 2022-07-18T12:52:23+03:00 Полезни трикове в диамантеното изкуство

<p><span style="font-weight: 400;">Ако вече сте се потопили в диамантеното изкуство, то вероятно ще се съгласите, че това занимание е изключително приятно, релаксиращо и полезно в много направления. Ако сте прекарали известно време в създаването на диамантен гоблен, може би сте открили уникалното чувство от това да виждате как цветните мъниста залепват перфектно едно до друго, сътворявайки желаната картина. Истината е, че можете да превърнете това хоби в още по-приятно и вълнуващо начинание с няколко полезни съвети за <strong>диамантени гоблени</strong>.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">До някои от тънкостите в диамантеното изкуство можете да достигнете и сами, докато за други вероятно ще ви трябва помощ от приятел. Но защо да губите време, като можете да разчитате на нас? В тази статия ще споделим с вас трикове за изработка на диамантени гоблени, които ще подобрят диамантеното ви изкуство значително.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Съвети при редене на диамантен гоблен</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ето и някои от най-полезните трикове в диамантеното изкуство, които ще ви помогнат да отстраните редица проблеми и да се насладите на още по-лесно и приятно хоби.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Надпишете всяка диамантена торбичка</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/organaizer-za-manista.png" class="alignleft" />В повечето комплекти <strong>диамантени гоблени</strong>, ще получите някакъв вид кутийка или торбичка за съхранение на мънистата. Това ще ви помогне да се уверите, че всички диамантчета са съхранени и организирани. Но въпреки това, ако комплектът не разполага с подобен аксесоар, можете да съхраните диамантчетата в малки торбички със закопчаване. Също толкова добра алтернатива са и кутии за лекарства, които не са ви необходими и можете да отделите за мъниста. Използвайте маркер, за да обозначите всяка торбичка със съответния номер или символ. По този начин ще можете бързо и лесно да намирате диамантчетата всеки път, когато ви потрябват. Още една изключително добра алтернатива са </span><a href="https://diamantart.bg/product/kutiya-za-sahranenie-na-diamanteni-manista-28-gnezda?utm_source=website&amp;utm_medium=blog-post&amp;utm_campaign=tips-diamond-painting"><span style="font-weight: 400;">органайзерите за мъниста</span></a><span style="font-weight: 400;">, които са специално направени за безопасно съхранение на диамантчетата.&nbsp;</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Разбийте сплъстени диамантчета с помощта на 2 тарелки</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Рано или късно, ще срещнете проблема със сплъстените или слепнали диамантчета. Това се получава тогава, когато не сте организирали добре мънистата или ги съхранявате на прекалено малко място. Няма нужда от специални операции за разделяне на диаманти, които са слепнали заедно! Просто използвайте два диамантени подноса или тарелки, които имате наоколо от стари комплекти. Поставете ги един върху друг и натиснете надолу. Ще чуете добре познатите звуци на изщракване, когато диамантите се разделят един от друг.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За всички упорити диаманти, които са устойчиви на стискане, можете да&nbsp; раздвижите тарелките напред-назад, докато получите желаните резултати!</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Използвайте подложка за навиване на пъзел или йога постелка</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Често се случва така, че започваме нещо, което не успяваме да завършим. В много ситуации се налага да пренесем <strong>диамантения гоблен</strong> някъде, преди да е все още завършен. Например, можете да вземете с вас любимия ви гоблен с мъниста на дългоочакваната почивка, в приятел или приятелка, дори в офиса. И в това няма нищо лошо, създаването на диамантен гоблен може да заеме място навсякъде. Единственото, от което се нуждаете, е надежден метод за транспортиране.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Можете да използвате подложка за навиване на пъзел или йога постелка за безопасното пренасяне на диамантен гоблен. Платното и мънистата ще бъдат плътно прилепнали по повърхността на сгънатата постелка или подложка и ще останат невредими.&nbsp;</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Увеличете дълготрайността на вашето готово платно, като го запечатате</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">След като приключите с вашата диамантена картина, вие най-вероятно ще искате да я запазите толкова красива, колкото в деня, в който сте я завършили. Можете да използвате различни запечатващи материали и лакове, за да фиксирате диамантите на място им и да запазите картината си непокътната за години напред.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да направите избор за запечатващ агент, уверете се, че той е безопасен за мънистата или диамантчетата. Някои по-агресивни материали могат да навредят на повърхността или цветовете на мънистата.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Използвайте "метод на шахматна дъска" за големи площи с един и същи цвят</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/diamanten-goblen.png" class="alignright" />По -големите площи с един и същи цвят често се оказват досада за много хора, особено тези с богат опит в диамантеното изкуство. Разнообразете нещата, като използвате това, което наричаме &bdquo;метод на шахматна дъска&ldquo;.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Поставяйте диамантчетата през място докато постигнете ефекта на шахматна дъска. След това се върнете и запълнете празните места. Това помага също така за изравняване на редовете и по-прецизно нареждане на диамантения гоблен особено при гоблените с квадратни мъниста.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Премахнете набръчквания с ютия</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Един често срещан метод за премахване на набръчкването по гоблена е чрез използването на ютия. Бъдете предпазливи и избягвайте да държите платното на топлина твърде дълго. Въпреки че това е често срещаният метод, той потенциално може да наруши лепилото, така че трябва да бъдете особено внимателни. Никога не използвайте ютия върху платното си, след като вече сте поставили диамантчетата. Ако платното е ново, можете да го поставете с лицето надолу върху равна повърхност и да поставите кърпа върху него. Включете ютията на ниска степен и внимателно изгладете платното с кърпата между тях.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">А ако след като сте закупили <strong>диамантения гоблен</strong> искате да изгладите платното така, че да не се навива от само себе си на руло, използвайте следния трик: просто разлепете фолиото напълно от платното, опънете го добре и пак залепете фолиото. Ще видите как няма вече само да се подвива.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Допълнителни съвети:</span></h2> <h3><span style="font-weight: 400;">Използвайте писалки с накрайник за поставяне на 3 и повече мъниста наведнъж</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако вече сте достигнали увереност при реденето да диамантен гоблен, добра идея е да започнете да използвате и специалните писалки, които са с накрайници за редене на 3 и повече мъниста. Благодарение на тях бързо и ефикасно ще наредите големи площи от<strong> диамантения гоблен</strong>, които са в един цвят.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Щадете очите си</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19487/files/image/led-daska-za-diamanteni-gobleni.png" class="alignleft" />Реденето на <strong>диамантен гоблен</strong> е толкова приятно занимание, че често прекарваме часове приведени над любимата ни картина, докато се опитваме да създадем шедьовър. Но внимавайте - бъдете нежни към очите си. Винаги избирайте да работите на добре осветено място - под прозорец или пък използвайки малка лампа, която да осветява добре платното. Друг начин, който ние лично препоръчваме, е използването на </span><a href="https://diamantart.bg/product/sveteshta-led-daska-za-diamanteni-gobleni?utm_source=website&amp;utm_medium=blog-post&amp;utm_campaign=tips-diamond-painting"><span style="font-weight: 400;">специални LED дъски за диамантени гоблени</span></a><span style="font-weight: 400;">, които да поставите под платното. Когато ги включите, всички символи се виждат изключително ясно, без това да дразни очите Ви. Ако спазите съветите ни, ще забележите как ще можете още по-дълго да се наслаждавате на хобито си, без да усещате умора.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да се справите с някои от популярните затруднения по време на създаването на <strong>диамантен гоблен.</strong> Ако все още не сте опитали този вид изкуство или пък сте приключили с предишен гоблен и сте готови за нов, разгледайте нашия разнообразен каталог от гоблени с диаманти. Подберете картина, която грабва вашето внимание и се насладете на процеса по създаване на блестяща и красива картина.</span></p>

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки