КАКВО Е ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН И КАК СЕ ПРАВИ

В забързаното ежедневие, в което живеем, е съвсем естествено активно да търсим възможности да релаксираме, да отделим час или два на хоби или пък да се запознаем с нова дейност, която да ни носи щастие и комфорт. Една такава възможност се крие в диамантените гоблени. Този тип създаване на изкуство се радва на изключителна популярност в последните няколко години.

 

Диамантените гоблени не изискват специална подготовка, конкретни умения или години практика, за да сте добри в тази дейност, за разлика от рисуването, например. Те изискват единствено желание и интерес към изкуството, красотата и творбата. Чрез диамантените гоблени, вие можете да създадете невероятни картини без да имате и капчица умения в рисуването.

 

Но какво представляват те, какви са техните особености и какво можете да очаквате от комплектите на ДиамантАрт? В тази статия ще отговорим на всички тези въпроси и още.

Какво е диамантен гоблен?

Вероятно повечето от вас са чували за гоблени. Гобленът представлява картина, която вместо бои, използва конци. Благодарение на употребата на голям брой цветни конци, крайната картина е перфектно преливаща и гобленът представя картината така, сякаш е нарисувана от опитен художник. Но за да ушием гоблен е необходимо да сме сигурни в нашите умения за шиене, както и да следваме внимателно указанията относно цветове и конци.

 

Какво е диамантен гоблен

Но какво е диамантен гоблен тогава?

 

Подобно на този принцип, диамантеният гоблен е картина, но вместо с конци, той се създава с малки диамантени мъниста в различни цветове. Този метод на създаване на изкуство може да бъде сравнен с мозайка или рисуване по номера. Самият процес включва редене на цветни блестящи мъниста на точно определени места, където те ще допринесат за изграждането на цялостната картина.

 

Реденето на диамантен пъзел е сред най-предпочитаните занимания сред любителите на ръчно изработени творби или продукти. То е подходящо за всякакви възрасти, като съществуват дори и диамантени гоблени за деца. Дейността е изключително лесна и приятна, дори някои я определят като терапевтична и медитативна. Вероятно е да забележите, че прекарвате часове редейки диамантената картина, без дори да осъзнавате това.

 

Ако все още не сте опитали, разгледайте колекцията ни от налични диамантени гоблени. Диамантеният гоблен е чудесен начин да си вземете почивка от реалността и да се потопите в красотата на изкуството. Нека разгледаме как.

Какво включват комплектите на ДиамантАрт?

На първо място, нека се запознаем с комплектите за диамантени пъзели, които предлагаме. При нас можете да откриете голямо разнообразие от красиви и цветни картини, които можете да създадете. Но независимо колко са различни те по външен вид, всички пристигат в комплект, който включва:

 

 • Писалка
 • Специално контейнерче за мъниста
 • Лепило
 • Блестящи, цветни диамантени мъниста в необходимите цветове
 • Инструкция за употреба
 • Висококачествено платно със залепващо покритие и отпечатана схема на картината

 

Можете да изгледате и повече за комплектите ни като изгледате нашето кратко видео за съдържанието на всяка DiamantArt кутия.

Как се прави диамантен гоблен?

Ако ви предстои да редите диамантен гоблен за пръв път, то вероятно се питате как точно да започнете и какво включва процесът. Творенето чрез диамантен гоблен е лесно и няма да ви затрудни. Необходимо е единствено да се запознаете с няколко стъпки.

 

Как се прави диамантен гоблен

 

 1. Изберете правилна повърхност - За най-добри резултати, поставете платното на твърда повърхност по време на изработката. За да избегнете вреди, внимавайте да не свивате или навивате гоблена след стартирането на изработката.
 2. Премахнете част от защитното покритие - Залепващата основа е предпазена със слой защитен материал. Постепенно премахвайте докато работите, за да избегнете полепване на прах и мръсотия по залепващото покритие.
 3. Използвайте писалката - Следващата стъпка е да използвате писалката и лепилото. Потопете писалката в лепилото, за да можете да пренесете диамантите от контейнерчето върху схемата с картината.
 4. Изберете диамант - Ориентирайте се в канавата относно какъв цвят диамант ви трябва и натиснете върха на писалката към заоблената страна на диаманта.
 5. Поставяне на диамант - След като сте натиснали писалката върху диаманта, го пренесете до правилното място на схемата, след като вече сте премахнали защитния слой от тази област. Натиснете внимателно.

 

Това е! Само 5 лесни стъпки ви делят от вашата следваща творба, която може да украси вашата стена или пък да зарадва близък приятел като подарък за специален повод.

Каква е разликата между елмазен и диамантен гоблен?

Възможно е да сте срещали диамантени гоблени представени като елмазени гоблени. Има ли разлика между тези два продукта и каква е тя?

 

Накратко, диамантен гоблен и елмазен гоблен са едно и също нещо. Въпреки това, при някои дистрибутори или създатели на този тип продукт, преводът е взет от различни места. Например, от английски език, “diamond picture” е диамантен гоблен, докато от руски език, “елмазная картина” е елмазен гоблен.

 

Дори когато става въпрос за диаманти или елмази се оказва, че това са две еднакви неща. Диамантът, още наричан елмаз, е минерал, който е естествен полиморфен алотроп на въглерода. Популярното наименование диамантен гоблен се дължи на ръбовете, които мънистата притежават. Те са еднакви с тези на шлифованите диаманти и тяхната повърхност е сходна. Мънистата също така предлагат уникалния блясък, с който са известни диамантите, благодарение на пречупването на светлината, която се създава от ръбовете.

Релаксирайте и творете с диамантен гоблен от ДиамантАрт

Надяваме се, че тази информация ще ви бъде полезна и ще ви помогне да се запознаете по-отблизо с диамантените гоблени. Ако се чувствате готови да се запознаете с нещо ново и да отключите вашата креативна и творческа страна, изберете диамантен гоблен от богатото разнообразие в нашия каталог и се насладете на едно уютно, релаксиращо и терапевтично занимание.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки